Dacă doriți să creșteți masa musculară, ar trebui să vă concentrați asupra hipertrofiei, care este cel mai bine „obținută” cu ajutorul antrenamentului de forță și a diferitelor sale variante. De ce? Pentru că hipertrofia este creșterea fibrelor musculare deja existente. Este demn de remarcat faptul că fiecare antrenament afectează corpul nostru și creșterea în greutate în mod ușor diferit, motiv pentru care este atât de important să diversificăm exercițiile.

Există două tipuri de hipertrofie – miofibrilară și sarcoplasmică. Hipertrofia miofibrilară nu este altceva decât creșterea fibrelor musculare, în timp ce hipertrofia sarcoplasmatică crește volumul de glicogen din mușchi; aici se produce așa-numita pompă musculară. Merită menționat faptul că hipertrofia poate avea și o formă structurală (creșterea masei musculare, dar și a rezistenței musculare) și funcțională (determinând o creștere a țesutului muscular și a forței musculare). În funcție de exercițiul efectuat – amploarea și cantitatea – putem influența creșterea hipertrofiei miofibrilare sau sarcoplasmatice. Atunci, întreaga celulă musculară este mărită.

Ce este antrenamentul de hipertrofie?

Nu există nicio îndoială că după fiecare antrenament de forță crește forța noastră și, odată cu aceasta, se modelează și mușchii. Unele forme de antrenament, însă, accelerează creșterea masei musculare, ceea ce este benefic pentru persoanele care se așteaptă la aceasta. Elementul cheie este, prin urmare, durata antrenamentului, numărul de repetări ale unui anumit exercițiu, numărul de seturi și greutatea încărcăturii. De asemenea, este important să faceți o pauză între exerciții și serii. Merită să ne amintim că o hipertrofie adecvată nu este altceva decât o creștere regulată a țesutului muscular și a rezistenței unui anumit grup muscular. Pentru a putea realiza acest lucru, ar trebui să efectuați sistematic exerciții care stimulează corpul și mușchii pentru a obține cele mai bune rezultate – în special în domeniul creșterii musculare.

Antrenamentul axat pe stimularea rapidă a fibrelor musculare, adică ridicarea greutății, va funcționa bine aici. Cu toate acestea, nu putem ignora alte exerciții, cum ar fi alergarea sau antrenamentul de anduranță, care sunt la fel de importante pentru creșterea musculară. Puteți încerca cu succes antrenamentul cardio de mai multe ori pe săptămână, care va îmbunătăți condiția fizică și va oxigena atât corpul, cât și mușchii.

Pentru a fi eficient, antrenamentul ar trebui să fie regulat, dar adăugând la acesta o dietă adecvată, rezultatele notabile pot veni mult mai repede. Mușchii au nevoie de proteine, așa că ar trebui să existe o mulțime de proteine în farfuria ta. La fel de importante sunt și alte substanțe nutritive, vitamine și acizi grași – atât de des neglijate în meniul zilnic. Acceptând provocările zilnice, este ușor să uiți de sănătatea ta. Nu-l subestimați! Ajungeți la doza zilnică de sănătate cu EstroVita MEN!

Este un supliment alimentar care conține un complex de acizi omega 3, 6, 9 ultrapuri, foarte concentrați și un acid omega 5 unic, derivat din fructul de rodie, care sprijină organismul bărbaților de toate vârstele. Compoziția unică de acizi omega derivați din plante, vitamine și antioxidanți asigură bunăstarea și starea perfectă a bărbaților. Uleiul din semințe de dovleac și ingredientele sale contribuie la menținerea funcțiilor sănătoase ale prostatei și vezicii urinare, iar uleiul de coacăze negre asigură buna funcționare a mușchilor și articulațiilor. Oasele sănătoase ale bărbaților sunt asigurate de vitaminele D și K conținute în preparat, iar vitamina E protejează împotriva radicalilor liberi. EstroVita MEN conține forma originală a acizilor grași omega sub formă de esteri etilici, care asigură o biodisponibilitate excelentă și o bioreținere ridicată.

Având grijă de antrenamentul corect, de greutatea corectă și optimă, precum și de numărul corect de repetări și serii, vom observa primele efecte într-un timp relativ scurt. Nu putem ignora dieta, care este la fel de importantă pentru a ne susține organismul! Cele mai bune rezultate pot fi obținute doar atunci când combinăm o activitate fizică regulată cu o dietă adecvată și sănătoasă. Atunci creșterea musculară nu va fi doar corectă, ci și rapid vizibilă.

Lasă un răspuns