Auzind cuvântul „creatină” ne gândim la un supliment care este luat de sportivi pentru a crește masa musculară. Creatina nu este altceva decât un compus chimic organic care este alcătuit din aminoacizi: glicină, metionină și arginină. Puțini oameni știu că creatina este produsă de corpul nostru – este produsă în ficat.

Creatina este utilizată de celulele musculare pentru a produce și stoca compuși cu un nivel ridicat de energie. Prin urmare, este o substanță care se găsește în mod natural în celulele mușchilor noștri, ajutându-i să producă energia necesară la ridicarea greutăților. Interesant – 95% din creatină este stocată în mușchi, iar 5% în creier. Corpul nostru utilizează zilnic între 1,5 și 2% din creatină – aceasta este procesată de ficat, rinichi și pancreas.

Nu există nicio îndoială că creatina ajută la construirea masei musculare. Dar care este rolul ei?

Surse naturale de creatină

Știm deja că creatina este produsă de corpul nostru. De asemenea, putem căuta sursele acesteia în produsele pe care le vedem pe rafturile magazinelor aproape în fiecare zi. Carnea roșie și peștele au cea mai multă creatină.

În concluzie:

Creatina poartă, fără îndoială, o mulțime de bine pentru corpul nostru, așa că merită să ajungem la sursele sale naturale. Acizii grași Omega 3, 6 și 9 sunt, de asemenea, importanți pentru organism! EstroVita MEN este un supliment alimentar care conține un complex de acizi omega 3, 6, 9 ultrapuri și foarte concentrați și acidul unic omega 5 derivat din fructul de rodie, care sprijină organismul bărbaților de toate vârstele. Compoziția unică de acizi omega derivați din plante, vitamine și antioxidanți asigură bunăstarea și starea perfectă a bărbaților. Uleiul din semințe de dovleac și ingredientele sale contribuie la menținerea funcțiilor sănătoase ale prostatei și vezicii urinare, iar uleiul de coacăze negre asigură buna funcționare a mușchilor și articulațiilor. Oasele sănătoase ale bărbaților sunt asigurate de vitaminele D și K conținute în preparat,

Nu uitați – înainte de a folosi orice supliment, consultați-vă medicul!

Lasă un răspuns