Părul subțire se caracterizează prin delicatețe, dar și prin flacciditate. Ele sunt aproape fragile, ceea ce le face foarte sensibile la factorii externi. Îngrijirea necorespunzătoare este primul pas spre slăbirea stării lor. De aceea, este atât de important să îngrijiți în mod conștient părul subțire pentru a-l întări și a-l proteja de condițiile nefavorabile.

Cum să o faceți?

S-ar părea că părul subțire va suporta exact aceeași îngrijire ca și părul mai gros – nimic nu ar putea fi mai greșit! Și, deși procesul în sine nu este diferit, cel mai important lucru este selectarea corectă a produselor cosmetice care vor fi folosite. Este important ca produsele cosmetice folosite să nu împovăreze părul, dar să fie și suficient de eficiente pentru a deveni un fel de scut protector.

Păr subțire, sau ce?

Părul subțire, contrar aparențelor, nu este un păr subțire – părul subțire poate fi și gros. Vorbim de păr subțire atunci când au un diametru mic. Stratul exterior al firului de păr conține între 4 și 12 straturi de solzi – aceștia protejează părul împotriva factorilor externi nefavorabili, a deteriorării sau a pierderii excesive de umiditate. Părul subțire are mai puține cuticule, ceea ce îl face destul de delicat și sensibil la deteriorări.

Îngrijirea părului subțire

Regula pe care ar trebui să o urmăm se referă în mare măsură la starea părului nostru. Se vor folosi tratamente complet diferite pentru un păr sănătos, care are nevoie doar de câteva tratamente de bază, decât pentru un păr deteriorat, unde îngrijirea trebuie să aibă loc în ritmul potrivit. Un lucru este cert – îngrijirea corectă a părului fin îl va face mai frumos și mai strălucitor!

Mizează pe delicatețe și naturalețe

Datorită faptului că părul subțire este mult mai sensibil decât părul normal, trebuie să folosim produsele cosmetice potrivite cu o atenție deosebită. Dacă există substanțe puternice în șamponul sau balsamul pe care îl folosim, este un semn că este posibil ca acel produs cosmetic să nu fie potrivit pentru noi. Unele dintre substanțele conținute în produse usucă părul, ceea ce nu afectează pozitiv starea lor – dimpotrivă. De aceea, ar trebui să ne îndreptăm spre cosmeticele naturale – fără substanțe inutile. Merită să ne amintim că produsele cosmetice folosite trebuie să fie delicate – așa cum delicat este părul subțire. Important: evitați substanțele conținute în produsele cosmetice, cum ar fi: alcool, siliconi, detergenți puternici, conservanți.

Spălarea părului subțire

În primul rând, spălatul părului fin trebuie să fie delicat, deoarece chiar și așa se poate rupe părul. Încercați să faceți un masaj mai degrabă decât o spălare obișnuită. Nu uitați să nu vă frecați, răsuciți sau trageți de păr! Una dintre cele mai bune metode de spălare a părului fin este metoda OMO (balsam-spălare-condiționer). După spălare, cel mai bine este să stoarceți excesul de apă într-un scutec de bumbac sau într-un tricou.

Uscarea părului fin

Dacă aveți grijă de părul dumneavoastră în mod corespunzător, temperatura mai ridicată nu le va dăuna. Înainte de uscare, folosiți, de exemplu, un ulei sau produse destinate de obicei acestui scop, respectând principiile de naturalețe menționate anterior. Uscați-vă părul cu capul înclinat în jos – în acest fel îl veți ridica la rădăcină și veți adăuga volum. Încercați să folosiți un ventilator de vară de putere medie. Nimic nu vă împiedică să vă lăsați părul să se usuce singur – dar trebuie să țineți cont de faptul că acesta poate pierde din volum.

Balsamuri pentru părul fin

Știm deja că părului subțire îi place naturalețea, așa că trebuie să ne ferim de orice substanță nefavorabilă conținută în produsele cosmetice. Cu toate acestea, poți face singură o mască de păr – în propria casă! Pentru a pregăti o astfel de mască, aveți nevoie doar de două ingrediente: ouă și EstroVity Skin. EstroVita Skin este un supliment alimentar cu o compoziție unică de acizi grași omega 3, 6 și 9 de origine vegetală, destinat persoanelor cărora le pasă de aspectul și starea pielii lor. Acizii grași esențiali vegetali (EFA) din grupul omega contribuie la aspectul atractiv al pielii. EstroVita Skin conține o formă ultrapură de acizi grași omega sub formă de esteri etilici, care asigură o biodisponibilitate excelentă și o bioreținere ridicată în organism.

Pregătiți un bol mic, apoi amestecați în el trei lingurițe de EstroVita Skin și două ouă. Combinați bine ingredientele până când obțineți o consistență uniformă și netedă. Apoi, aplicați masca preparată pe părul ușor umed. Puteți să vă înfășurați părul cu un prosop. Apoi, după 15 minute, clătiți masca și spălați-vă părul. Masca vă va hidrata și vă va hrăni părul! Părul fin este pretențios, dar cu o îngrijire adecvată veți vedea cum devine frumos și strălucitor. Ritualurile zilnice de frumusețe nu trebuie să fie o corvoadă – trebuie doar să vă amintiți despre produsele cosmetice potrivite și să învățați cum să vă îngrijiți părul. După doar câteva tratamente corecte, părul tău îți va mulțumi!

Lasă un răspuns