Ce sunt suplimentele alimentare?

Suplimentele alimentare sunt o sursă concentrată de nutrienți. Ele sunt utilizate pentru a completa dieta cu vitamine și minerale pe care nu le putem consuma în cantitatea potrivită prin alimente. Rezultatul deficitului de vitamine și minerale este adesea o dietă săracă și deficitară. Trebuie reținut faptul că suplimentele alimentare nu au rolul de a vindeca, ci de a suplini carențele de nutrienți. O dietă echilibrată și variată în mod corespunzător, împreună cu suplimentarea ajustată individual, reprezintă o excelentă măsură preventivă pentru sănătate.

Avem nevoie de suplimente alimentare?

Calitatea alimentelor disponibile pe piața noastră este din ce în ce mai scăzută în fiecare an. Cantitatea de vitamine și minerale scade drastic, astfel încât nu reușim să asigurăm organismului nostru cantitatea potrivită de nutrienți. Prin urmare, merită să luăm în considerare suplimentarea ingredientelor pe care nu reușim să le asigurăm cu ajutorul alimentației.

Cum să recunoaștem o deficiență de nutrienți?

Simptomele deficienței de vitamine și minerale pot varia. Cele mai frecvente dintre ele includ: imunitate redusă, somnolență, oboseală cronică, supraponderabilitate și obezitate, probleme cu părul și pielea. În cazul unora dintre simptomele de mai sus, merită să luați în considerare suplimentarea adaptată individual. Printre cele mai frecvente carențe se numără: omega-3, vitamina D3, vitaminele B, fier, magneziu, calciu.

Alegerea suplimentelor alimentare nu este o sarcină ușoară. Înainte de a cumpăra, ne confruntăm cu posibilitatea de a alege între suplimente naturale și sintetice. Producția de suplimente alimentare sintetice este mult mai ieftină, deoarece se dovedește adesea că prețul merge mână în mână cu calitatea. Este greu să obțineți rezultatele așteptate cu ele. Pe piață sunt disponibile suplimente alimentare naturale, a căror absorbție este mult mai mare decât în cazul omologilor lor sintetici.

EstroVitasunt suplimente alimentare care conțin acizi grași Omega 3, 6,9 derivați dintr-un amestec unic de cel puțin 4 uleiuri vegetale presate la rece, printre care: ulei de in, ulei de borș, ulei de onctuoasă, ulei de coacăze negre. EstroVita este o porție 100% naturală și, în același timp, sigură, foarte concentrată și bine absorbită de acizi grași omega 3, 6 și 9. Toate preparatele din linia EstroVita sunt în plus îmbogățite cu vitamine. Procedeul de fabricare patentat și unic al suplimentelor alimentare EstroVita asigură izolarea celei mai pure,concentrate forme de acizi omega 3, 6, 9,care se caracterizează prin lipsa totală de toxicitate și a oricăror impurități. Acestea sunt așa-numitele nutraceutice,adică produse care prezintă efectul de alimente funcționale, precum și suplimente alimentare.

Lasă un răspuns