Problema copiilor pretențioși este foarte frecventă și, totuși, mâncarea este cea care furnizează nutrienții esențiali de care cei mici au nevoie pentru a se dezvolta corect. Din fericire, există câteva trucuri simple care ne pot ajuta să strecurăm ceea ce este cel mai important în alimentația copiilor noștri.

Distracție cu mâncare

Toată lumea a auzit cel puțin o dată în viață expresia „nu te juca cu mâncarea”, dar uneori regulile trebuie să fie încălcate pentru o cauză bună. Gătitul mesei împreună, tăierea, sculptarea, aranjarea și chiar zdrobirea produselor alimentare cu mâinile îi poate face pe cei mici să fie interesați de ceea ce de obicei li se pare neinteresant. Cei mai mulți copii sunt foarte dispuși să încerce mâncăruri la a căror preparare au participat activ și vor fi mult mai dornici să încerce arome noi în timp ce se joacă ca parte a experimentului, decât să fie forțați să mănânce o farfurie plină de mazăre sau spanac.

O nouă înfățișare

Copiii fac adesea o acuzație gravă la adresa sandvișurilor cu șuncă și brânză, și anume că sunt plictisitoare. Este dificil să-i convingi pe cei mici să mănânce, mai ales atunci când nu le trezește interesul. Japonezii au perfecționat arta de a pregăti mesele prin crearea culturii bento – recipiente portabile umplute cu alimente care iau forme interesante. În mod tradițional, acesta constă din orez și carne, la care se adaugă legume și alge nori. În funcție de tema în care a fost pregătit bento-ul, îl împărțim în: kyaraben – o masă ia forma unor personaje celebre din desene animate și jocuri; oekakiben – prezintă scene din mediul înconjurător, cum ar fi natura, clădiri, animale; shokado – o masă simplă, tradițională, care ia adesea forme foarte elegante.

Desigur, nu toată lumea are timpul și resursele necesare pentru a sculpta orezul în personajele preferate de desene animate ale copiilor lor, dar ideea în sine merită reținută. Putem transforma bento-ul în condițiile noastre construind scene cu deserturi din fructe, transformând ușor și rapid banane, mere, mandarine, kiwi sau pere în imagini de insule pustii și câmpuri colorate cu soarele răsărind în vârf. Acesta este cel mai bun mod de a convinge un copil că fructele sunt bune și gustoase. O stea sau o față decupată din brânză, cu ochi de măsline și un zâmbet din ardei sau roșii, va funcționa bine pe pâine, iar pentru desert, putem pregăti o clătită cu botul unei pisici din cremă de ciocolată și fructe.

Cutia de prânz – o modalitate de a avea un mic dejun delicios la școală

Deși arată ca niște cutii de sandvișuri obișnuite, cutiile de prânz convenabile conțin mai multe recipiente separate, care păstrează părțile individuale ale mesei noastre separate, fără a se îmbiba reciproc cu aromele sau a amesteca aromele. Este o modalitate convenabilă de a păstra un mic dejun dulce cu un prânz savuros, fără să ne facem griji că vor deveni neapetisante.

În grija pentru sănătatea copiilor noștri, să nu uităm să le asigurăm nevoile nutriționale. În timpul perioadelor de creștere, susținerea organismului cu acizi grași omega este neprețuită, sprijinind dezvoltarea și concentrarea corespunzătoare, susținând în același timp sistemul imunitar. „EstroVita” din linia „KIDS” a fost creată cu gândul la copii! Este o compoziție naturală de acizi grași omega…

Lasă un răspuns