O dietă vegană poate fi cu adevărat sănătoasă și echilibrată, dacă este abordată corect doar problema suplimentării carențelor. Una dintre componentele foarte importante pentru organism sunt acizii omega 3. Aceștia se găsesc, printre altele, în pește. În ce produse vegetariene și vegane pot fi găsiți și ei?

Acizii grași omega 3 sunt mai exact un grup de trei compuși polinesaturați: acidul alfa-linolenic (ALA), acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Aceștia sunt numiți acizi grași esențiali, adică AGE, deoarece, în principiu, asta sunt pentru corpul uman. În plus, organismul nostru nu este capabil să îi producă și singura modalitate este să îi furnizăm prin hrană.

Care sunt efectele acizilor grași omega 3?

Acizii grași omega 3 au în primul rând un efect antiinflamator și, de asemenea, reduc riscul de a dezvolta multe boli. Participarea lor în alimentație este necesară mai ales din perspectiva prevenirii bolilor cardiovasculare. Acizii omega 3 sunt, de asemenea, un element necesar pentru buna funcționare a sistemului nervos, a simțului vederii, sunt necesari pentru fătul în dezvoltare etc.

Unde se găsesc acizii grași omega 3?

În marea majoritate a produselor vegetale, acizii grași omega 3 pur și simplu nu sunt prezenți. Prin urmare, este cu atât mai important să se asigure prezența lor în alimentație. Este foarte practic să se ajungă la semințele de in, care reprezintă sursa de acizi grași omega 3 esențiali într-o dietă vegană. Ar trebui să mâncați până la două linguri de aceste semințe pe zi.

Alte surse de omega 3 pentru vegani și vegetarieni includ uleiul de in, nucile, semințele de cânepă, chia și uleiul de canola. Cantități mai mici din acest ingredient pot fi găsite în frunzele de legume verzi și în alge. Cu toate acestea, aceste concentrații sunt prea mici pentru a satisface cererea zilnică de ele a organismului uman.

De asemenea, merită amintit faptul că, din păcate, în majoritatea produselor bogate în acizi omega, raportul dintre omega 6 și omega 3 este foarte disproporționat. De obicei, există o duzină sau chiar câteva zeci de unități mai mulți acizi omega 6, ceea ce ne este nefavorabil, deoarece atunci acizii omega 3 nu-și pot îndeplini rolul. EstroVita vine cu ajutor! Este o compoziție 100% naturală de acizi grași omega 3, 6 și 9 de origine vegetală. Acest produs este perfect pentru vegani și vegetarieni. Acest lucru este confirmat de certificatul V-Label acordat produselor complet vegetale. EstroVita nu conține conservanți și este ușor de absorbit de către organism. Forma lichidului permite nu numai să luați doza direct din ambalaj, ci și să adăugați produsul, de exemplu, în sucul sau cocktailul preferat.

Lasă un răspuns