Fiecare dintre noi cunoaște maxima „sportul înseamnă sănătate” – și, de fapt, așa este. Se știe de mult timp că activitatea fizică are consecințe pozitive – atât pentru corpul nostru, cât și pentru sănătatea și mintea noastră. Aproape orice activitate fizică contează: antrenamentul de forță ajută la întărirea articulațiilor și a oaselor; de asemenea, acesta afectează procesele metabolice și crește forța. Antrenamentele cu intervale ajută la creșterea rezistenței; De asemenea, acestea reprezintă o modalitate neprețuită de a scăpa de câteva kilograme în plus. Fiecare antrenament ne afectează. Cu toate acestea, afectează activitatea fizică și imunitatea?

Ce este sistemul imunitar?

Se poate spune că imunitatea este un scut care ne protejează organismul împotriva factorilor externi dăunători (viruși, bacterii, ciuperci) sau interni (celule canceroase). În momentul în care organismul are de-a face cu un agent patogen, după îndepărtarea acestuia, așa-numita. memorie imunologică. Acest mecanism înseamnă că, data viitoare când intrați în contact cu același antigen, organismul este capabil să își lanseze apărarea atât de repede încât boala nu se dezvoltă.

Activitatea fizică afectează sistemul imunitar?

Trebuie făcută o distincție între persoanele care se antrenează pentru propria plăcere și sportivi. Prin antrenament recreativ, ne antrenăm pro-sănătate, dorim să ne creștem condiția sau eficiența organismului, să ardem excesul de grăsime corporală sau pur și simplu pentru simplul fapt de a face mișcare. În cazul sportivilor, însă, este diferit, deoarece, prin antrenamente destul de intense, aceștia își pun corpul la încercare, aducându-l adesea la limita rezistenței. Aceste antrenamente sunt, prin urmare, atât de solicitante încât, pe termen lung, pot afecta negativ organismul. Prin urmare, este important să vă cunoașteți limitele și să știți când trebuie să faceți o pauză.

Dacă menținem echilibrul corect între activitatea fizică și odihnă, nu doar corpul, ci și sănătatea ne va mulțumi. Este important să nu uitați despre intensitatea potrivită pentru dumneavoastră – o intensitate prea mare a exercițiilor fizice poate avea consecințe negative. S-a dovedit că persoanele care efectuează antrenamente de intensitate ridicată (cu o durată de 90 de minute și mai mult) au înregistrat o scădere temporară a imunității. Motivul este creșterea secreției de hormoni ai stresului – adrenalina și cortizolul. Aceștia inhibă activitatea leucocitelor – cele mai importante celule ale sistemului imunitar. De aceea este atât de important să nu vă suprasolicitați – poate provoca multe ravagii în organism, care vor fi asociate cu o perioadă lungă de recuperare.

Ținând cont de activitatea fizică și de impactul acesteia asupra sistemului imunitar, nu trebuie să subestimăm selecția corectă, individuală a exercițiilor, tipul și cantitatea acestora. Efortul fizic care stimulează sistemul imunitar este exercițiul de intensitate moderată, care se efectuează timp de 40 de minute – este important să nu suprasolicităm organismul.

Exercițiile fizice regulate sau orice activitate fizică de intensitate moderată sporesc activitatea macrofagelor, care joacă un rol cheie în apărarea organismului împotriva antigenelor – cu alte cuvinte: organismul nostru poate face față mult mai bine virușilor și bacteriilor. Atunci când vorbim despre activitatea fizică, nu putem uita de odihnă – pentru ca organismul nostru să aibă posibilitatea de a se regenera și de a-și recăpăta forțele. O dietă adecvată și suplimentarea sunt, de asemenea, importante. EstroVita Immuno este un supliment alimentar cu cel mai mare conținut concentrat de esteri etilici ai acizilor grași omega 3, 6, 9, izolați dintr-un amestec unic de până la 4 uleiuri vegetale (semințe de in, coacăze negre, chimen negru și primula de seară). EstroVita Immuno conține o compoziție atent selecționată de acizi grași omega într-un raport excelent omega 3/omega 6 și un complex de vitamine A, D, E, K. Vitaminele A și D ajută la buna funcționare a sistemului imunitar, iar prezența uleiului de coacăze negre contribuie la întărirea întregului organism. Forma de esteri etilici ai acizilor omega din produsul EstroVita Immuno asigură o biodisponibilitate excelentă și o bioreținere ridicată în organism.

Impactul activității fizice asupra organismului nostru este neprețuit, dar merită să ne amintim despre selecția corectă a antrenamentelor – astfel încât acestea să nu fie prea împovărătoare pentru corpul nostru. Nu putem sări peste cantitatea potrivită de odihnă și o dietă adecvată.

Lasă un răspuns