Beneficiile uleiului de borage (limba mielului)

Ce proprietăți are uleiul de borage asupra organismului

Uleiul de borage este un produs unic, cu o capacitate extraordinară de reducere a inflamațiilor. În plus, este bogat în acizi grași esențiali gamma-linolenici (GLA).

Uleiul de borage este un ulei vegetal de culoare galbenă, rezultat prin presarea la rece a semințelor de borage. Este folosit în medicina naturistă, dar și în industria cosmetică, fiind un aliat puternic în lupta cu pielea uscată și sensibilă.

Utilizarea alimentară a uleiului de borage

Includerea uleiului de borage în alimentație poate avea numeroase beneficii. Acesta nu își păstrează, însă, proprietățile atunci când este încălzit. Prin urmare, nu poate fi folosit pentru prăjit sau coacere și trebuie consumat rece. Îl poți adăuga în salate, smoothie și piureuri proaspete. Gustul său se aseamănă cu al castraveților.

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de borage

Uleiul de borage stimulează circulația sângelui și reduce durerea și inflamația. Ajută la eliminarea toxinelor din organism, susține funcționarea sistemul digestiv și poate promova echilibrarea greutății corporale. De asemenea, este utilizat în tratamentul edemului.

Uleiul de borage sau limba mielului este o sursă bogată de GLA (acid gamma-linolenic), aparținând grupului de acizi grași nesaturați esențiali. Acesta joacă un rol important în organism și utilizarea sa este recomandată persoanelor care suferă de dermatită atopică, eczeme și psoriazis. Poate fi folosit, complementar, în tratamentul acneei și al manifestărilor cutanate ale alergiilor. Hidratează și hrănește pielea aspră și calmează pruritul. Uleiul de borage folosit în mod regulat susține sănătatea pielii și îi redă elasticitatea, menținând un nivel optim de hidratare. Uleiul de borage crește rezistența pielii la condițiile externe nefavorabile și susține sănătatea pielii sensibile.

În compoziția uleiului de borage se regăsesc compuși precum sarea de siliciu, care susține absorbția unor minerale precum magneziul, fierul, zincul și potasiul. De asemenea, are un conținut ridicat de vitamine A și C, la fel de importante pentru organism.

Pe scurt, printre beneficiile uleiului de borage se numără următoarele:

  • Susține funcționarea sistemului imunitar.
  • Susține sistemul digestiv, prin îmbunătățirea funcționării intestinelor.
  • Susține sistemul circulator și reduce agregarea celulelor sanguine.
  • Susține sistemul osteoarticular și ameliorează simptomele afecțiunilor reumatice.