Inima este cel mai important organ care lucrează pentru noi tot timpul. Deși ar putea părea altfel, nu este nevoie de prea mult pentru a-l înconjura cu o îngrijire adecvată și a avea grijă de sănătatea lui. Cel mai important lucru este să respingem gândirea eronată conform căreia putem dezvolta probleme cardiace doar după vârsta de 50 sau 60 de ani. La această vârstă, poate fi prea târziu pentru prevenție. Verificați cum puteți avea grijă de inima dumneavoastră chiar acum.

Dobândirea unor obiceiuri sănătoase

Acestea sunt cele care vă vor duce la victorie în lupta împotriva bolilor inimii și ale sistemului circulator. Primul pas este o alimentație sănătoasă. Este important să respectați câteva reguli simple de nutriție pentru a preveni bolile de inimă. Mesele trebuie să fie regulate, echilibrate și variate. Eliminați sarea, zahărul și cantitățile mari de grăsimi din alimentația dumneavoastră. Reduceți la minimum consumul de alcool și de carne roșie. Efectele unei astfel de diete nu numai că vă vor ajuta în lupta pentru o inimă sănătoasă, dar vă vor permite și să aveți grijă de silueta dumneavoastră. Vi se poate părea că dieta este un fel de listă de interdicții care definește ceea ce nu trebuie să mâncați și de ordine greu de pus în aplicare, dar veți descoperi rapid că primul pas este de fapt cel mai dificil, iar următorii sunt mult mai ușori.

Sportul înseamnă sănătate

Includeți și activitatea fizică, care, în tandem cu o dietă sănătoasă, va ajuta rapid organismul dumneavoastră să lupte pentru sănătatea inimii. Amintiți-vă că activitatea fizică nu trebuie să însemne ore lungi în sala de sport, iar un efort atât de intens nu este recomandat pentru toată lumea. Doar 30 de minute de activitate fizică pot reduce semnificativ riscul de boli ale inimii și ale sistemului circulator. Uneori, în loc să mergem cu mașina într-un loc nu prea îndepărtat, putem parcurge această parte a traseului pe propriile picioare. Nu costă mult, iar efectele sunt vizibile cu ochiul liber.

Odihnă

Nu putem sări peste acest punct, deoarece este foarte important pentru funcționarea oricărui organism sănătos. Oboseala din viața de zi cu zi duce cu ușurință la stres, iar acesta este asociat nu doar cu tulburări ale ritmului cardiac, ci în cazuri extreme duce chiar la depresie. În contextul odihnei, somnul este foarte important, a cărui cantitate minimă este de 7 ore pe zi. Vom obține o odihnă eficientă doar dacă vom lăsa deoparte toate dispozitivele care emit lumină puternică, cum ar fi telefonul, computerul și televizorul, cu cel puțin o oră înainte de culcare, în caz contrar organismul nu poate simți toate beneficiile somnului dătător de viață.

Verificarea stării de sănătate

Cu cât mai repede diagnosticăm problemele și tulburările din corpul nostru, cu atât mai repede îi putem restabili buna funcționare. Deși toată lumea știe acest lucru, mulți oameni încă evită controalele medicale. Numărul și frecvența testelor depind de fiecare persoană în parte. Persoanele care nu au antecedente de boli de inimă pot fi testate mai rar, dar numai dacă se simt bine. Merită să mergeți la un test cardiac după o gripă severă sau o angină streptococică. Complicațiile acestor două boli pot duce la tulburări cardiovasculare grave.

Suplimentarea

Suplimentarea adecvată nu este mai puțin importantă decât dieta, deoarece chiar și mesele cele mai echilibrate nu vor absorbi toți nutrienții necesari pentru o bună funcționare. Atunci când alegeți un supliment, merită să acordați atenție faptului că acesta este de origine naturală, conține o compoziție simplă și nu are substanțe care împovărează organismul. Despre acest preparat este vorba în cazul preparatului EstroVita Cardio, creat pe baza acizilor grași omega și a adaosului de vitaminele E, D și K. Ingredientele suplimentului sprijină menținerea nivelului normal de colesterol și asigură o coagulare corectă a sângelui. Nu vei scăpa peste noapte de obiceiurile tale și nici nu îți vei schimba viața peste noapte, dar puțină implicare și determinare te vor ajuta să ai grijă de sănătatea ta și să reduci într-o foarte mare măsură riscul de boli de inimă. Cel mai bine este să folosești pași mici pentru a aduce activitățile tale zilnice la o armonie care să favorizeze ritmul organismului tău.

Lasă un răspuns