Stresul este un dușman cu care ne confruntăm cu toții. Deși factorii de stres sunt individuali pentru fiecare, în cazuri extreme îi putem întâlni în fiecare zi. Munca solicitantă, lipsa de odihnă și nevoia de urmărire constantă reprezintă un stil de viață care favorizează apariția stresului. Nu putem fugi de orice, motiv pentru care este atât de important să fim capabili să facem față. De unde provine stresul și cum îl putem controla? Iată mai jos răspunsul la această întrebare.

Ce este stresul?

Tension-inducing situations are a clear signal for our body to start producing cortisol. Although it produces it every day, especially in the morning after waking up, to fill us with energy, in excess it evokes a number of different relationships. It is cortisol that saturates us with glucose, strengthens adrenaline and noradrenaline, i.e. an indispensable element of the fight-flight reaction, which we inherited from our distant ancestors.

Putem împărți stresul în motivant și demotivant. Primul este un stimulent care ne sprijină atunci când ne confruntăm cu o problemă, ne dă puterea de a acționa și ne ajută să ne împăcăm cu sarcinile pe care le aveam de îndeplinit. Atunci când această stare se prelungește și acțiunile pe care le întreprindem nu produc un rezultat, stresul crește, făcându-ne furioși și frustrați. Dacă tot nu reușim să îl controlăm, acesta ne va forța să ne retragem și să renunțăm la planurile noastre, astfel încât să putem experimenta ușurarea dorită și să evităm stresul.

Cum ne afectează stresul sănătatea?

Stresul cronic reprezintă o amenințare serioasă atât pentru sănătatea mentală, cât și pentru cea fizică. Tensiunea pe termen lung provoacă depresie, instabilitate emoțională, iritabilitate, reducerea concentrării și a libidoului, tendința de a abuza de alcool și dorința de a apela la droguri și chiar gânduri suicidare. În această perioadă, organismul se luptă cu probleme de somn, probleme de respirație, nevralgii, leșinuri, migrene, afectarea sistemului circulator și creșterea presiunii, care poate duce chiar la atacuri de cord.

Modalități de a controla stresul

Stresul este în capul nostru, așa că cel mai important lucru este să ne schimbăm modul în care gândim. Deși este ușor de spus, o astfel de schimbare nu este simplă. Pentru a ne obișnui cu stresul, ne ajută să dezasamblăm gândul stresant în cei mai mici factori, ca și cum am demonta o casă făcută din blocuri. Haideți să ne gândim la ce implică această situație, cine este implicat în ea și ce ne stresează atât de mult la ea. Când ajungem în acest punct, merită să ne gândim la consecințele pe termen scurt și lung ale unui potențial eșec, precum și la faptul că, în calitate de ființă umană, avem dreptul de a eșua. O astfel de încercare de a contraataca stresul este primul pas, al doilea este de a vă schimba obiceiurile și modul de viață.

O persoană care se confruntă cu o tensiune de lungă durată ar trebui să se concentreze în primul rând asupra ei înșiși și asupra condițiilor în care funcționează. Este foarte posibil să doarmă mult mai puțin decât cele 7-8 ore pe zi necesare organismului, este la fel de posibil să nu se odihnească suficient. Relaxarea nu este o pierdere de timp, ci un element esențial pentru buna funcționare a organismului nostru. Merită să îi consacrăm cel puțin 30 de minute pe zi, destinate doar vouă înșivă, timp în care vom ajunge să facem ordine cu gândurile noastre. Acest timp este petrecut în mod plăcut și productiv în timpul plimbărilor, care aduc beneficii suplimentare, deoarece mișcarea și oxigenarea fac ca organismul să fie mai calm, activitatea sa să fie reglată, iar tensiunea să ne părăsească corpul.

Acizi grași Omega 3

Sentimentul de stres provoacă o serie de reacții chimice nefavorabile în corpul nostru, care ne fac să ne simțim în permanență încordați, provoacă dureri musculare și contribuie, de asemenea, la tremuratul mâinilor. Articolele științifice arată că utilizarea unei terapii bazate pe acțiunea acidului omega 3 reduce nivelul de stres, favorizând în același timp concentrarea. Cu toate acestea, consumul de acizi omega trebuie să fie strict echilibrat în dieta noastră, motiv pentru care este atât de important să ajungem la suplimente adecvate și dovedite. EstroVita este o porție 100% naturală și, în același timp, sigură, foarte concentrată și bine absorbită de organism de acizi grași omega 3, 6 și 9. Toate produsele se disting prin proporția și puritatea excelentă a acizilor grași omega sub formă de esteri etilici, obținuți dintr-o compoziție unică de cel puțin 4 uleiuri vegetale.

Controlul și reducerea stresului sunt posibile. Este adevărat că implică o muncă destul de dificilă, dar merită sacrificiul!

Lasă un răspuns