Mersul pe jos este cea mai simplă activitate fizică ce poate fi întreprinsă indiferent de vârstă! Este o formă sănătoasă de mișcare, care, pe mai multe planuri, duce la îmbunătățirea stării organismului și a funcționării acestuia. Mersul pe jos este o soluție excelentă pentru persoanele cărora nu le plac exercițiile fizice intense. Nu numai că vă permite să vă mențineți în formă, dar aduce și alte beneficii, cum ar fi cunoașterea unor locuri noi.

O plimbare pentru inimă

Mersul pe jos întărește inima și poate reduce riscul de boli cardiovasculare. Nu numai atât – mersul pe jos îmbunătățește elasticitatea arterelor, datorită căreia sângele are o circulație mult mai bună, ceea ce este deosebit de important mai ales în cazul persoanelor în vârstă. Mersul pe jos afectează, de asemenea, reglarea tensiunii arteriale, iar mersul pe jos mai intens face ca mușchiul cardiac să pompeze mai mult sânge, ceea ce întărește sistemul circulator.

Mersul pe jos întărește oasele și articulațiile

Activitatea fizică, chiar și cea precum mersul pe jos, stimulează formarea de masă osoasă – are un impact semnificativ asupra densității osoase. Mai mult – mersul pe jos întărește și îmbunătățește activitatea articulațiilor și a mușchilor.

Creșterea energiei și îmbunătățirea stării de bine

Datorită faptului că ne plimbăm în aer liber, corpul nostru este mult mai oxigenat, ceea ce se corelează cu reducerea oboselii. Datorită faptului că oxigenul este furnizat celulelor – organismul capătă o doză pozitivă de energie, care la rândul său se traduce prin îmbunătățirea stării de bine. Datorită plimbărilor sistematice, ne vom susține organismul, care va face față mult mai ușor, printre altele: stresului.

Ardeți calorii și rămâneți în formă!

Pentru a vă bucura de o formă bună și a arde calorii în plus, nu trebuie decât să ieșiți la plimbare! Spre deosebire de alte activități similare – cum ar fi joggingul, mersul pe jos nu împovărează articulațiile, ceea ce este deosebit de important pentru persoanele care se luptă cu probleme articulare.

Reglarea digestiei

Problemele digestive nu sunt plăcute – pot apărea balonări, constipație, diaree sau dureri abdominale. Prin urmare, obiceiurile alimentare sănătoase reprezintă un aspect esențial, dar activitatea fizică este, de asemenea, importantă în acest caz – aceasta are un efect pozitiv asupra procesului digestiv și, mai ales, asupra peristaltismului intestinal. Dacă doriți să vă mențineți o stare și mai bună și sănătatea, merită să ajungeți la suplimente alimentare bogate în acizi grași omega și vitamine adecvate. Un exemplu perfect ar fi aici EstroVita – este o porție 100% naturală și în același timp sigură, foarte concentrată și bine absorbită de acizi grași omega 3, 6 și 9. Acestea sunt suplimente alimentare pentru întreaga familie! Și, deși pare banal, parcurgem zilnic distanțe lungi – mergem la serviciu, la cumpărături, la prieteni. Chiar și în jurul apartamentului, ne deplasăm pe jos, altfel pe jos. În ciuda faptului că este o activitate simplă, o mulțime de mușchi sunt implicați în procesul de mers pe jos. Putem merge practic oriunde – indiferent de vârstă! Amintiți-vă, totuși, că, în ciuda simplității, mersul pe jos este, de asemenea, o formă de efort. De aceea, ar trebui să ne obișnuim cu corpul nostru și să creștem treptat distanțele parcurse. La început, merită să începem cu câteva sute de metri pentru a crește treptat distanța. Plimbările regulate pot influența pozitiv atât sănătatea, cât și bunăstarea noastră. Doar 15 minute de plimbare zilnică sunt suficiente pentru a observa primele efecte!

Lasă un răspuns