Cel mai adesea, observăm crăpături ale pielii pe mâini și picioare. Acest lucru se datorează faptului că în aceste locuri epiderma se keratinizează cel mai adesea. Primul simptom care poate fi observat este pielea descuamată – mâini și picioare. Acest semnal este cel care ar trebui să ne atragă atenția. Dacă reacționăm suficient de devreme, avem șansa de a ne proteja de pielea crăpată.

De ce apar crăpăturile pe piele?

Pot exista mai multe motive pentru care pielea se crăpă – de exemplu, lipsa de protecție a mâinilor atunci când se folosesc detergenți, condițiile meteo nefavorabile (în special gerul și căldura), dar și igiena excesivă, deoarece apa și săpunul usucă pielea. Este important ca în momentul de uscăciune și disconfort să se ajungă la creme hidratante, care vor calma și vor preveni apariția fisurilor.

Crăparea pielii poate fi și un simptom al carenței de vitamine. Trăind în grabă, de multe ori nu suntem atenți la ceea ce avem în farfurie – vrem să luăm o gustare rapidă și să ne întoarcem la activitățile noastre. Pielea crăpată poate fi, prin urmare, rezultatul unui aport insuficient de vitamine – în special A, E și grupul B. Acestea sunt responsabile, în mare măsură, pentru o piele sănătoasă și frumoasă. Merită, de asemenea, să includeți în alimentația dumneavoastră acizii grași omega 3, 6 și 9. Un preparat ideal va fi EstroVita Skinis o compoziție naturală de acizi grași omega 3, 6, 9 vegetali, izolați dintr-un amestec unic de până la 4 uleiuri vegetale (semințe de in, coacăze negre, borș și primula de seară). Produsul este destinat persoanelor cărora le pasă de aspectul și starea pielii. Acizii grași esențiali vegetali (EFA) din grupul omega și vitaminele conținute în produs contribuie la aspectul atractiv al pielii. EstroVita Skinis disponibil în trei versiuni –clasică,aromă dulce de lămâieși japoneză de cireșe Sakura.

Lasă un răspuns