Uneori, în ciuda îngrijirii sporite a părului, starea lor lasă încă mult de dorit. Motivul poate să nu se afle în părul în sine, ci în scalp. Alimentația necorespunzătoare, stresul, îngrijirea deficitară și bolile sunt unele dintre cele mai populare cauze ale apariției acestora.

Bolile scalpului sunt o problemă de sănătate din ce în ce mai frecventă. Printre persoanele care se plâng de afecțiuni neplăcute se numără atât femei, cât și bărbați de toate vârstele. Primele simptome sunt adesea marginalizate, iar bolile sunt „prețuite” ani de zile, până când disconfortul asociat acestora îi determină pe pacienți să consulte un medic.

Afecțiuni în bolile scalpului

Putem căuta motivele acestei afecțiuni în mediul în care trăim, precum și în îngrijire. Deși aerul uscat nu ar trebui să fie cauza directă, acesta poate fi combinat cu alte condiții nefavorabile pentru pielea noastră. Utilizarea produselor care conțin alcool, cantități mari de proteine și plante și un mediu prea acid necesită o hidratare adecvată sau o schimbare a produselor cosmetice – produsele cosmetice cu interferențe puternice nu servesc tuturor. Clătirea capului cu apă prea caldă și uscarea părului cu un curent de aer fierbinte sunt alte greșeli de îngrijire. Mai mult, deshidratarea scalpului poate indica alimentarea necorespunzătoare a acestuia cu sânge și, prin urmare, necesitatea de a stimula capilarele să lucreze.

Uneori, uscăciunea poate duce la o reacție de apărare din partea organismului, care constă în secreția excesivă de sebum. Aceasta, la rândul ei, se soldează de obicei cu spălarea prea des a părului în raport cu nevoile sale.

Aceasta este o problemă populară, intensificată mai ales în perioadele de dezechilibru hormonal (de exemplu, pubertate, sarcină). Atunci când îngrijiți pielea grasă, cel mai important lucru este să nu o uscați, pentru a nu stimula glandele să producă mai mult sebum. Îngrijirea acesteia poate părea problematică, deoarece este dificil să se ia măsuri adecvate fără a cunoaște cauza principală a problemei. Uneori, răspunsul poate fi condiționarea naturală, numită colocvial „așa-zisa natură”. În cazul pielii sensibile, poate fi utilă folosirea unor produse cosmetice delicate, cu o compoziție naturală, precum și diluarea șampoanelor înainte de a le folosi pe scalp.

Această afecțiune enervantă și adesea considerată jenantă poate avea multe cauze diferite. Alergia la produsele de îngrijire folosite este doar una dintre ele. Ingredientele conținute în produsele cosmetice pot provoca alergii sau pot interfera prea puternic cu pH-ul pielii. Mâncărimile pot apărea și în cazul unei expuneri prelungite la soarele puternic și pot fi cauzate și de o boală.

Probleme cu mâncărimi ale pielii: dermatită atopică, dermatită seboreică, micoză

Este o boală care poate ataca fiecare parte a pielii. Este o boală autoimună, ceea ce înseamnă că sistemul nostru imunitar atacă singur celulele sănătoase ale corpului. Din cauza ei, celulele pielii se înmulțesc prea repede și se acumulează, creând o crustă îngroșată, care apoi se desprinde și duce la formarea solzilor caracteristici. Persoanele care se luptă cu psoriazisul, pe lângă utilizarea preparatelor topice, trebuie să nu uite despre rolul imens al unei diete adecvate și evitarea stresului pentru a reduce sau a opri complet simptomele.

Dieta în lupta pentru o piele frumoasă

Schimbarea modului în care vă îngrijiți părul și scalpul este doar primul pas pentru a le menține aspectul frumos și pentru a vă spori propriul confort. Evitarea situațiilor stresante și o dietă adecvată sunt cei mai buni prieteni în lupta pentru menținerea unei stări de sănătate cât mai mult timp. EstroVita Skin este o compoziție naturală de acizi grași omega 3, 6 și 9 de origine vegetală. Acizii grași esențiali vegetali (EFA) din grupa omega, vitaminele conținute în produs (A, E și D) și adaosul de coenzima Q10 contribuie la aspectul atractiv al pielii. EstroVita Skin este disponibil în trei versiuni – clasic, cu gust de lămâie dulce și de cireșe japoneze Sakura.

Lasă un răspuns