
Sarcina este o stare unică pentru fiecare femeie. Din păcate, se întâmplă ca bucuria să fie atenuată de greața de dimineață, care este un simptom destul de comun. Acestea apar, de obicei, în primul trimestru de sarcină. Cât timp durează variază de la persoană la persoană, dar de obicei trec în al doilea trimestru.
De ce apar grețurile matinale în timpul sarcinii?
Acest lucru se datorează hormonului de sarcină, care – în faza sa inițială – este cel mai mult. Acesta este gonadotropina corionică umană. Acest hormon este produs la câteva zile după fertilizare și crește până la sfârșitul primului trimestru. Un nivel ridicat al acestui hormon este o condiție prealabilă pentru o sarcină care se dezvoltă corect, dar este, de asemenea, responsabil pentru încetinirea activității sistemului digestiv. Gonadotropina corionică este, de asemenea, responsabilă de sensibilitatea la mirosuri, care este adesea observată la femeile însărcinate. Mirosurile care înainte erau neutre, acum pot provoca greață și chiar vărsături.
Cu toate acestea, avem vești bune – grețurile matinale pot fi tratate sau, cel puțin, ameliorate! Trebuie doar să țineți cont de câteva puncte cheie.
Trezirea de dimineață
Dacă simțiți disconfort și greață când vă treziți dimineața – apelați la biscuiți obișnuiți! De îndată ce vă treziți, ridicați-vă ușor și mâncați câțiva dintre ei; de asemenea, puteți ajunge la ei și atunci când vă treziți în timpul nopții. Merită să vă amintiți să nu vă ridicați imediat, ci să vă întindeți o vreme. Apoi, ridicați-vă încet din pat. Trezirea rapidă poate avea un efect negativ asupra organismului viitoarei mame, care provoacă și greață.
Fiți atenți la mirosurile iritante
Așa cum am menționat mai devreme – gonadotropina corionică face ca mama însărcinată să simtă greață legată de un anumit miros. Dacă simțiți un miros în timpul zilei care nu vă place – localizați-l! Poate fi usturoi, ceapă, miros de carne sau de pasăre. Prin urmare, evitați locurile în care puteți întâlni aceste mirosuri, iar atunci când gătiți, deschideți fereastra și porniți aspiratorul. Dacă un anumit produs este extrem de rău pentru tine, ia în considerare eliminarea lui din alimentația ta în timpul sarcinii.
Nu uitați să mâncați și să beți atunci când aveți chef – fără a merge la extreme, desigur. Veți observa rapid că unele alimente funcționează pentru dumneavoastră și altele nu. Nu fiți surprinsă dacă mâncarea pe care o îndrăgeai înainte de sarcină încetează brusc să mai fie gustoasă – este ceva natural. Vestea bună este că, după nașterea copilului, totul va reveni la normal.
Includeți în alimentația dumneavoastră acizi grași omega 3, 6 și 9 – extrem de importanți în timpul sarcinii! Un bun supliment alimentar este un produs EstroVita Classic. Fiind singurul preparat de pe piață, acesta are cel mai mare conținut concentrat de acizi grași omega 3, 6 și 9, care au fost izolați dintr-un amestec unic de nu mai puțin de patru uleiuri vegetale (semințe de in, coacăze negre, primula de seară, borș). Acizii omega 3 și omega 6 sunt compuși în proporție perfectă și îmbogățiți cu vitamina E cu proprietăți antioxidante. EstroVita Classic conține o formă ultrapură de acizi grași omega sub formă de esteri etilici, care asigură o biodisponibilitate excelentă și o bioreținere ridicată în organismul uman. Cu toate acestea, trebuie reținut că în această perioadă excepțională a sarcinii, administrarea oricărui supliment trebuie consultată cu un medic.
Puterea de vindecare a ghimbirului
Ghimbirul se poate dovedi a fi un aliat în lupta împotriva grețurilor matinale. Puteți merge mai departe și adăuga ghimbir în ceai sau puteți ajunge la ceaiul de ghimbir gata preparat. În farmacii veți găsi cu siguranță pastiluțe de ghimbir – poate că vă vor fi de ajutor? Totuși, nu uitați să vă consultați medicul înainte de a lua orice supliment sau tabletă!
Grețurile matinale în timpul sarcinii sunt ceva complet normal cu care se luptă majoritatea viitoarelor mămici. Vestea bună este că, de obicei, acestea dispar în al doilea trimestru și pot fi tratate în primul trimestru! Dacă ceva în timpul sarcinii vă îngrijorează, asigurați-vă că vorbiți cu medicul dumneavoastră.