Consolidarea imunității este importantă încă din copilărie. Cu cât sistemul nostru imunitar funcționează mai bine, cu atât scade riscul de infecții care ne pot face efectiv viața dificilă. Nimănui nu-i place un nas care curge sau o tuse persistentă care îl împiedică să doarmă. Așa că merită să aveți grijă și să vă întăriți imunitatea!

Ce vă poate ajuta? Mai jos sunt câteva produse!

Vitamina C

Numită vitamina imunității, este cunoscută pentru proprietățile sale care întăresc sistemul imunitar. Chiar și o doză mică de vitamina C de bună calitate va reduce riscul de infecție. Vitamina C poate fi găsită în multe fructe și legume, sursele sale fiind, printre altele, merele, pătrunjelul, broccoli, varza murată, papaya, căpșunile. De asemenea, vitamina C poate fi adăugată în alimentație sub formă de suplimente (capsule, tablete solubile, lichide sau pulbere).

Vitamina D3

Studiile efectuate în ultimii ani au confirmat efectul semnificativ al acestei vitamine asupra imunității organismului. Vitamina D3 are un efect benefic asupra celulelor sistemului imunitar, cum ar fi macrofagele, limfocitele B și T, eozinofilele și neutrofilele. S-a dovedit, de asemenea, că aceasta afectează producția de catelicidină, care are proprietăți bactericide. Vitamina D3 poate fi găsită în peștii grași de mare, iar sinteza sa are loc sub influența luminii solare (este absorbită prin piele). Toamna și iarna, se recomandă folosirea unei suplimentări suplimentare pentru a o suplimenta.

Acizi grași Omega

Acizii Omega sunt esențiali în îmbunătățirea imunității noastre. Îi găsim în nuci, ulei de rapiță, ulei de floarea-soarelui, semințe de dovleac, semințe de susan și pește gras de mare. Important în cazul acizilor grași omega sunt proporțiile lor adecvate, care sunt dificil de ajustat prin consumul exclusiv de produse care îi conțin, motiv pentru care este importantă suplimentarea suplimentară. Cea mai bună sursă de cantități adecvate de omega 3, 6 și 9 este un supliment alimentar EstroVita Immuno, realizat dintr-o compoziție de 4 uleiuri vegetale cu adaos de vitaminele A, D, E și K. Suplimentul alimentar este disponibil și în varianta Kids – pentru copii începând cu vârsta de 3 ani!

Zinc

Zincul este un mineral cunoscut pentru proprietățile sale de susținere a sistemului imunitar. Printre sursele sale se numără ouăle, carnea roșie, spanacul și sparanghelul. Conținutul de zinc absorbit din alimente poate fi prea scăzut, motiv pentru care nutriționiștii și medicii recomandă adesea suplimentarea cu zinc pentru a îmbunătăți funcționarea sistemului imunitar.

Având grijă de noi înșine, ar trebui să avem grijă de propria imunitate, oferindu-i organismului nostru ingrediente care să îi susțină funcționarea. Apelând la ingrediente naturale și la suplimente alimentare dovedite, imunitatea noastră va beneficia de un sprijin adecvat!

Lasă un răspuns