Aspectul acestei plante este destul de obișnuit – frunze verzi, eliptice, cu o textură ușor „zimțată”. Menta este o plantă recunoscătoare, deoarece nu are nevoie de prea multe pentru a crește sănătos – doar un sol puțin umed și o lumină solară moderată. Menta este cea mai comună:

Menta este o sursă bogată de vitaminele A, C, B1, B9. Este, de asemenea, o sursă excelentă de minerale precum: magneziu, cupru, potasiu, fier, mangan, zinc, seleniu și fosfor.

Proprietăți de mentă

Aproape dintotdeauna s-a știut că menta are un efect benefic asupra sistemului nostru digestiv – în special asupra iritației acestuia. Planta are un efect relaxant asupra mușchilor profunzi, ceea ce reduce durerea. Este perfectă pentru persoanele care se luptă cu constipația sau flatulența. Acest lucru se datorează mentolului, care reduce secreția de bilă. Menta aduce mult bine și persoanelor care vor să piardă câteva kilograme în plus – datorită efectului său asupra proceselor digestive, susține slăbirea.

Aplicațiile din bucătărie nu sunt singurele utilizări ale mentă. Ea este la fel de dornică să se regăsească și în băile noastre, ca, de exemplu, suport pentru păr. Menta aplicată pe păr îi va face pe aceștia să se îmblânzească – nu se vor încreți, iar coafarea lor va deveni o plăcere! Menta are și un efect antimătreață, care este folosit de producătorii de șampoane pentru păr. Puteți folosi menta și pentru îngrijirea feței, preparând o mască hrănitoare! Nu trebuie decât să amestecați 3 linguri de mentă uscată cu câteva linguri de iaurt natural și să adăugați 5 ml de EstroVity Skin – este un supliment alimentar care reprezintă o compoziție unică de acizi grași vegetali omega 3,6,9 izolați dintr-un amestec unic de până la 4 uleiuri vegetale (semințe de in, coacăze negre, borș și primula de seară). Produsul este destinat persoanelor cărora le pasă de aspectul și starea pielii. Acizii grași esențiali vegetali (EFA) din grupul omega și vitaminele conținute în produs contribuie la aspectul atractiv al pielii. Aplicați masca astfel preparată pe față, iar după aproximativ 10 minute, spălați-o cu apă călduță.

Menta este apreciată de multă vreme, datorită proprietăților sale prețioase. Merită să îi dați o șansă și să o invitați în meniul și îngrijirea voastră zilnică!

Lasă un răspuns