Beneficiile uleiului de coacăze negre

Ce proprietăți are uleiul de coacăze negre

Coacăzele negre sunt niște fructe mici, cu un conținut bogat de vitamine. Acestea reprezintă una dintre cele mai bune surse de vitamina C (până la 180 mg, ceea ce reprezintă 258% din necesarul uman zilnic pentru această vitamină). Pe lângă aceasta, mai conțin potasiu, antioxidanți și alte vitamine necesare pentru buna funcționare a organismului. Au proprietăți antibacteriene și antivirale și susțin imunitatea naturală.

Coacăzele negre se remarcă printr-un gust dulce, iar densitatea lor nutritivă este foarte mare, disproporțional cu cea energetică, foarte scăzută. Sunt o sursă excelentă de acid ascorbic. Consumul sistematic de coacăze negre are multiple beneficii asupra organismului.

Coacăzele negre: rol și beneficii pentru organism

Coacăzele negre au proprietăți antioxidante, datorită cărora acest fruct are capacitatea de a absorbi radicalii liberi. Prin urmare, au rol de antioxidant natural, care susține organismul și ajută la eliminarea riscurilor apariției anumitor boli și afecțiuni. Acidul ascorbic din compoziția coacăzelor negre ajută la combaterea infecțiilor respiratorii. Acestea susțin sistemul imunitar și grăbesc vindecarea rănilor. Frunzele de coacăz negru conțin uleiuri esentiale și polizaharide hidratante, precum si limonen, o hidrocarbură care inhibă activitatea elastazei. Datorită acestei enzime, elastina este descompusă, proces care rezultă în ameliorarea sănătății pielii. D-limonenul crește și nivelul coenzimei Q10 endogene, care are, la rândul său, efecte benefice asupra pielii.

Fructele de coacăz negru sunt și o sursă bogată în fibre, aliatele intestinelor care susțin sănătatea și echilibrul florei bacteriene. Aceleași fructe ajută și la menținerea unui nivel echilibrat de colesterolul în sânge.

Beneficiile uleiului de coacăz negru

Semințele de coacăze negre sunt o sursă bogată de acizi grași polinesaturați (PUFA), acid gamma-linolenic (GLA) și acid alfa-linolenic (ALA). Acizii grași esențiali polinesaturați au multiple beneficii asupra organismului uman. Uleiul de coacăze negre este adesea folosit în industria cosmetică și în cea a suplimentelor alimentare.

Uleiul de coacăze negre este o sursă bogată de vitamine și ingrediente necesare pentru buna funcționare a organismului.